måndag 25 juni 2012

regndansen

Är vädret så osomrigt det kan bli (eller så svensk sommar det kan bli kanske?) får man göra vad man kan, alltså en riktigt somrig tårta! Kola, jordgubbar, choklad & digestive? Nästan så att det kan få regna lite oftare..

1 burk sötad kondenserad mjölk 
150 g smör
300 g digestivekex
1 l jordgubbar
2 dubbeldaim
3 dl vispgrädde
  1.  Lägg burken med sötad kondenserad mjölk oöppnad i en stor kastrull. Häll på vatten så att det täcker och lite till. Låt småkoka ca 2 1/2 timme utan lock, se till att vattnet täcker hela tiden. Fyll annars på efter hand.
  2. Ta upp den heta burken och skölj i kallt vatten. Låt svalna helt och öppna därefter burken. Den kondenserade mjölken har nu blivit till en kolakräm.
  3. Klä insidan av en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter (för 8 bitar), med plastfolie.
  4. Smält smöret. Mixa digestivekexen i en matberedare. Häll i smöret och mixa lite till. Tryck ut blandningen på bottnen av formen. Ställ i kylen 1 timme.
  5. Rensa och dela jordgubbarna. Finhacka daimen. Vispa grädden fast och blanda med 2/3 av daimkrosset.
  6. Lossa kanten från bottnen. Lyft upp den, dra försiktigt bort plasten och lägg bottnen på ett fat. Bred på kolakrämen. Spritsa eller bred daimgrädden över. Ställ kallt fram till servering.
  7. Toppa med jordgubbar och resterande daimkross.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar