onsdag 3 oktober 2012

kanelpralinensdag

 
Kanelbullar för all del men varför inte komplettera med en bullpralin, eller snarare en kanelpralin? Toppad med lite pärlsocker och tillsammans med ett glas iskall mjölk är det precis lika ljuvligt!
Kanelpralin
75g mjölkchoklad
25g mörk choklad
55g vispgrädde
18g glykos
30g smör
1tsk kanel (anpassas efter smak och chokladsort)
ev. pärlsocker till garnering

Hacka chokladen fint.
Koka upp grädde och glykos med kanelen. Häll det över chokladen pö om pö.

Rör ganachen smidig till en elastisk konsistens. Tillsätt smör.

Låt svalna och fyll sedan tempererade pralinskal med kanelganachen eller låt ganachen torka ett dygna för att sedan skära den. Den riktigt kanelbullesugna pyntar efter doppning pralinerna med pärlsocker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar