måndag 26 mars 2012

vårrus




Så himla roligt att så många kom till Fyristorg och köpte Sara Louises choklad i lördags! Ni missar mig väl inte nästa lördag heller? Då kommer det bjudas på blandannat dessa praliner: Saltlakrits, feta/pistage, färskost/valnöt,svarta vinbär, saffran, ädelost och getmessmör! Ett tips är att hålla utkik efter två påskkärringar...

fredag 23 mars 2012

Pralinfrossa





Bland annat dessa pralinskapelser hittar ni på Fyristorg imorgon efter tio! Plocka ihop din egen ask av valfria Sara Louises praliner! Trevlig helg!

Sara Louises påskägg



Nu har Sara Louises påskhöna värpt de första pralinäggen. Ett ägg innehåller tjugo blandade praliner i smaker som t ex fläder/citron, rabarber/ingerfära, ädelost, getmessmör, apelsin, mint, hasselnöt med karamelliserad mandel & havssalt, svartvinbär och konjaksmarinerade hjotron. Pris: 140kr/st

tisdag 20 mars 2012


chocolatworkwork




Nu ni är det fullanrullan i chokladfabriken! Förutom hundratals praliner bjuder mina dagar även på oendäligt med tårt & dessert bakande. Senaste dagarna har bland annat bjudit på messmörpralin, baileystryffel, saltlakritspralin, budapestrullar, vita små chokladkakor med limetäcke & choklad/mandelmass fågelbon. Och ja, jag sover tungt om nätterna. Tackar som frågar!
Vill även du ha ett påskägg fyllt av exklusiva essenfria handgjordapraliner gjorda av riktiga råvaror till förmånligt pris? Beställ snarast för att vara garanterad!

tisdag 13 mars 2012

marknadsdags!


Komsikomsi till fyristorgs marknad på lördag! Bland syltmakare, hönsägare & blomsterfolk kommer nämligen jag stå och sälja mina chokladpraliner. Förutom mozartkulor, mandelpraliner med havssalt och karamelisserad mandel, nougatkulor och getmespraliner kommer även en av mina egna absoluta favoriter, vitt guld att finnas där! Och inte nog med det, eftersom det är marknadspremiär kommer pralinerna och chokladkakorna finnas till debutpriser!
Vitt guld
vit pralin med konjaksmarinerade hjortron överdragen av vit choklad

söndag 4 mars 2012

Påskkärringen Sara Louise från chokladkulla


Aktuellt
Påsken närmar sig med
stormsteg och det börjar snart bli tid att börja planera för maten. Behöver du
en gå bort present, på knyt till släkten eller bara underlätta det egna
firandet har Sara Louise både tårtor, bakverk & bröd för helgen festligheter!

Påskägg
Vill du ge bort ett
lyxigare påskägg i år och komma bort från lösviktsgelen? Eller kanske vill du
njuta lite extra själv? Sara Louise gör lagom till påskhelgen en påskblandning
av hundra procent handgjorda praliner i blandade smaker. Pris: Paket a 20
praliner, 120kr (kontakta mig om annat antal önskas). Vill man istället för presentpåse få pralinerna i ett tradionsenligt påskägg går detta utmärkt, pris då är 140kr.

Beställ snarast för att vara garanterad ett ägg!



bland maränger och mozartkulor


Ni missade väl inte en fika på stabbykafeet idag? Bland semlor, chokladmaränger och vaniljbullar hittade ni även Sara Louises nougattårta på mandelmassbotten, mozartpraliner & marsipanfingrar med sesamfrö & havssalt! mummakardemumma!

torsdag 1 mars 2012

katalanska chokladmaränger & gokaffe


Godafton på er! Hoppas ni haft en fin vårkänslotorsdag. Min spenderades bland annat med att göra chokladmaränger som ni kommer hitta på stabby på söndag & en härligt mäktig mandelmasstårta med nougattäcke. Marängerna är av den katalanskamodellen och är sådär härligt sega som jag anser att maränger ska vara. Som barn brukade jag alltid öppna marängerna en tid innan så att de sedan skulle få ligga till sig i skåpet och sega till sig.. Förutom detta har även jag som resten av uppsala passat på att njuta lite av våryran. Älskar hur den här staden fullständigt exploderar så fort solen börjar värma det minsta. Från att ha legat i ide kryllar helt plöstligt staden av raybans, tennisskor och midjejackor. Själv vårmös jag genom fika med finisar, påskpyntshopping och lång besök på bönor och blad. Blir som ett litet barn på sådana ställen! Det drömska med oändliga hyllor fyllda av alla världens drycker, de gigantiska vackra tekopparna och den härliga tunga doften av kaffebönor.. kort sagt skulle jag utan problem kunna spendera en hel dag och hela lönen på sådana ställen.. denna torsdag till ära blev det kaffe med apelsin och choklad smak (såklart) som fick följa med hem. För den som är ute efter ännu chokladigare kaffe kan jag tipsa om wienernougat, irish cream (påminner om bailey) & fransk choklad