måndag 27 februari 2012

rosendal





en semla en semla


Tänkte semeltisdagen nr.2 till ära dela med mig av två saker som gör denna dag lite finare. Det ena är Mia öhrns bebbes underbara semelbody som får även mig att vilja vara knatte igen. Det andra är ljuvliga Rosendals trädgårdar. Det är verkligen ett kafe som träffat min stil och smak mitt i prick! Ett måste att besöka såhär på vårkanten! Och missa för gud skull inte deras ekoreko semlor när ni är där, mandelmassan är to die for. Lagom crunchy, inte för söt och med ton av bittermandel. Amen!

torsdag 23 februari 2012

på fatet


Även detta fat kommer att fyllas av gottis. Vill du ha ett eget personligt kakfat? Maila till Wangmaar@hotmail. com. Pris mellan 100-200kr.

Biskvier



Denna dag har varit lugn, lite väl lugn faktiskt. Och vad gör Sara Louise då? Jo sitt tonårs favoritbakverk - chokladbiskvier, både med smörkräm och mörk choklad och citronkräm med vit choklad. Hittas på Stabbykafeet! Dessutom har jag faktiskt även gjort kakfatet på bilden, litet glädjeämne i slasket sådär!

tisdag 21 februari 2012

fettisdag


Även en chokladoman måste baka sina semlor på självaste fettisdagen., eller snarare massvis i alla dess storlekar. Dock kommer jag för alla andra chokladomaner eller för alla er som inte älskar våra underbara traditionella semlor erbjuda chokladvarianter, den ena i form av en chokladsemla med mörkchokladkräm och amarettogrädde & den andra som chokladsemla med choklad & hallongrädde. Fet tisdag!

måndag 20 februari 2012

söndagsmumma



På Stabby hittar ni såklart även praliner att fika OCH att köpa med hem! Observera den underbara planteringen av pärlhyacinter i tekannan Linn loppisfyndat!

Stabbysöndag








Denna söndag & nästa söndag hittar ni bland annat Sara Louises chokladmoussetårta, moccatårta med baileychokladtäcke, hasselnötstårta med choklad & apelsin, mintchokladtårta & chokladkolapaj med lingon. Komsi!

lördag 18 februari 2012

även om utsidan är överskattad




In med det nya ut med det gamla! Om än några månader sent är de nya askarna & påsarna äntligen här! Ut med de genomtrista folielådorna & in med enkla men fina kartonger & söta påsar. För att inte tala om snörena.. Så äntligen kanske utsidan kan spegla lite av den fina insidan.. Glöm för allt i världen inte att gå till Stabby Prästgårds kafe imorgon, öppet 12-16. Där dukas söndagen till ära upp mina chokladtårtor och massa annat gottis! Även pralinerna kommer att finnas för att fikas där och köpas med i de nya påsarna hem! Härlig lördag på er!

onsdag 15 februari 2012

nyttnytt



Jag har alltid ansett att semlan är fulländad som den är och att alla varianter på denna perfektion är tjafs. Blåbärsemlor, vaniljsemlor, saffransemlor.. dont mess with the semla helt enkelt! Och trots om detta fortfarande är en princip jag står fast vid (saffransemla är dock okej, två så underbara ting som saffran och mandelmassa kan helt enkelt inte bli annat) så har jag gjort en semelpralin. till mitt försvar är detta dock till skillnad från semelvarianterna inte ett försök att ersätta semlan, detta är ju trots allt en helt annan sak, en pralin. Semelpralinen är tvärtom en hyllning till detta svenska mästerverk. Och för att hylla ännu ett svenskt mästervek, allas vår Ture Sventon har jag döpt denna till Temla!
Temla
Mandelmasspralin med mandelflarn överdragen av vit choklad med kardemumma

söndag 12 februari 2012

Söndagsfika





Idag hittade ni mina chokladtårtor och praliner på Stabbyprästgårdskafe, öppet varje söndag mellan 12 - 16. Gör som Knut Knutsson gjorde dagen till ära, kom dit lantidyllen i stan och mys!

På bilderna:

Sara Louises

- praliner, vårmix

- Vita tryffeltårta med congac

- Cheescake med vit choklad